Seuran esittely

Nurmijärvi Seven Ringettes Association ry., tuttavallisemmin Seiskat, on vuonna 2000 perustettu ringetteseura.

Seiskat haluaa mahdollistaa nurmijärveläisille tytöille ja naisille vauhdikkaan jääurheilun harrastamisen.

Seuran toiminnan tarkoituksena on edistää ringetteä lajina ja lisätä lajin tunnettavuutta sekä luoda edellytykset tyttöjen ja naisten harraste- ja kilpailutoiminnalle. 

Seuran tarkoitus on edesauttaa nuoria kehittymään harrastetason, kansallisen tason tai kansainvälisen tason pelaajiksi heidän omien tavoitteidensa mukaisesti. Liikunnan ottaminen elämäntavaksi on myös tärkeä tavoite.

Seuran ensimmäisinä toimintavuosina pelaajia oli koko seurassa n. 30. Toimintavuosiensa aikana seura on kasvanut voimakkaasti ja tällä hetkellä seuralla on yli 150 lajin harrastajaa ikäluokissa G-N.  Kerran viikossa toimiva ringettekoulu tarjoaa uusille harrastajille paikan tutustua lajiin.

Naisille, jotka ovat tutustuneet lajiin vasta aikuisina, seura tarjoaa mahdollisuuden harrastaa vauhdikasta jääurheilua Lady-joukkueessa.

Historian havinaa: Seiskat v. 2002 (kuva: Tiina Havumäki)

Ringetteä on pelattu Nurmijärvellä siitä asti, kun laji tuli Suomeen.

Keväällä 1980 jääkiekkoseura Kurra otti lajin toimintansa piiriin ja siitä asti ringette on kuulunut nurmijärveläisten harrastuksiin. 1980-luvulla koettiin menestystä mm. E-tyttöjen SM-mitalien muodossa.
Kurrassa aktiivisesti toiminut Paavo Häkkinen oli mukana perustamassa Suomen Ringetteliittoa vuonna 1983.

Alla kirjoitus Nurmijärven Uutisista vuodelta 1987, kannattaa lukea!

PDF-tiedostoNurkkari_1987_0901_ringetteä_vuodesta1980.pdf (159 kB)
Kirjoitus Nurmijärven Sanomissa vuodelta 1987.

Nurmijärvi Seven Ringettesin ringettekoulu palkittiin kaudella 2012-2013 kunniamainnalla Vuoden ringettekoulu. 

Perusteluina oli, että seuran ringettekoulu on muutaman vuoden ollut maan suurin, se on hyvin organisoitu ja siitä pidetään hyvää huolta koko seuran toimesta. 

Seiskat vastaanottaa kunniamaininnan ylpeänä tekemästään työstä! 

Seiskat kiittää erityisesti kaikki niitä, jotka menneinä vuosina ovat tehneet työtä ringettekoulun eteen. Ilman teitä ei seura olisi kasvanut yhdeksi maan suurimmista ringetteseuroista. 

Vahva ja hyvin toimiva ringettekoulu on seuran toiminnan jatkuvuuden edellytys. Sen kautta jokainen ringetten harrastaja tulee, tavalla tai toisella, lajin pariin. Ringettekoulu on koko seuran yhteinen asia ja siihen tulee panostaa joka kausi.

Seuran logo uudistui v. 2017
Vanha logo, käytössä v. 2000-2017