16.00
B, B-Nuorten SM Sarja

NSR B - VG-62  9 - 6

Klaukkalan jäähalli

Noin kolmen viikon sarjatauko on ohitse ja tänään oli B-joukkueella ensimmäinen kotiottelu tauon jälkeeen. B-SM sarjataulukon tilanne on äärimmäisen tiukka kun 4. Ja 11. Joukkueen välillä on vain 4 pisteen ero. Sarjan jako ylempään ja alempaan loppusarjaan tehdään nyt ennen joulutaukoa ja vain 7 joukkuetta mahtuu ylempään loppusarjaan. Meilläkin kauden tavoite on ylempään jatkosarjaan ja ennen peliä olimme viivan alla 8. Sijalla. Käytännössä nämä viimeiset pelit ovat hyvin monelle joukkueelle ne kauden tärkeimmät, me mukaaan lukien. Valmistautuminen peliin ja paineetkin ovat sen mukaiset.

C-joukkueen Vellu lupautui kuvaamaan pelin Live-streamiin ja tallenne löytyy myös Youtubesta. Naantalin VG-62 tiedetään taitavana ja kovaa pelaavana joukkueena, joten ainakin tilastojen valossa lähdimme peliin altavastaajana. Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti ja kumpikin joukkue puolusti tiiviisti virheitä välttäen. Hieman ennen 1. Erän loppua onnistui vierasjoukkue avaamaan maalitilin yllättävällä maanuoliaisella puolustajan jaloista. 2. Erän alussa VG-62 jatkoi tiukkaa hyökköyspeliä ja kasvatti johtonsa 0-2 tilanteeseen. Hieman jo epäluuloisimpia alkoi mietityttämään näinköhän meidät saatellaan alempaan loppusarjaan. Onneksi valmennus rauhoitti tilanteen ja vain minuutti tämän jälkeen onnistui Laura kaventamaan tilanteen 1-2. Samassa erässä Amanda teki vielä tasoituksen hienon karvauksen ja maalille ajon seurauksena. Maalin jälkeinen hyvänolon tunne on joukkueurheilussa vaarallinen. Näin tälläkin kertaa VG:n taitava hyökkääjä siirsi vieraat johtoon vain 8 sekunnin jälkeen tasoituksestamme ja olimme jälleen taka-ajo asemassa.

Puoliajan erätauolle lähdetiin 2-3 tilanteesta. Se mitä erätauolla oli valmentajamme Henna & Teemu onnistuneet pukukopissa joukkueen kanssa juonimaan on heidän sisäinen asia ja tiedossaan. Tosiasia on että 3. Erään tuli aivan uuden näköinen Seiskat ja pelin painopiste kääntyi selkeästi meille. Joukkueen kapteeni Adele tasoitti 3-3 heti 3. Erän alussaja hetkeä myöhemmin VG kuittasi taas maalin johtoon. Sitten tapahtui hallissa kummia. Pelaaja numero 5 Emmi laittoi rinkulan VG:n maalivahdin taakse 3 kertaa seuraavan 5 minuutin aikana. Talkoisiin osallistui myös Aino ja yhtäkkiä tilanne oli kääntynyt meille 7-4 lukemiin. Julia Nisulan tehdessä vielä viimeisessä erässä 8. Maalin niin tavoite päästä ylempään loppusarjaan alkoi olemaan jälleen hengissä. VG koitti päästä vielä peliin mukaan, mutta 4 maalin ero viimeisessä erässä on jo liikaa ja valmennus otti tilanteen haltuun ja ohjasi joukkueen pitkiin aikaa kuluttaviin hyökkäyksiin sekä voiton varmistamiseen.

Kauden tärkein peli ja voitto. Vielä ei kuitenkaan jatkosarjapaikka ole kirkossa kuulutettu vaan joukkueemme matkustaa seuravaan kauden tärkeimpään peliin Nokialle 14.12.

Kiitokset kotijoukkueen faneille kannustuksesta. Se antoi tarvittavan ja tärkeän lisäboostin tämän pelin voittamiseen.