Julkaistu: 09.10.2020 00.00

SRiL: Maskipakko käyttöön jäähalleilla

Suomen Ringetteliiton tiedote (https://ringette.skrl.fi/fi/nw/16001/maskipakko+k%C3%A4ytt%C3%B6%C3%B6n+j%C3%A4%C3%A4halleilla.html)

Maskipakko käyttöön jäähalleilla

09.10.2020 17:03

Suomen Ringetteliitto pitää tärkeänä, että kaikki samoja liikunta- ja urheilutiloja käyttävät tahot noudattavat yhdenmukaisia käytäntöjä koronavirusepidemian rajoittamiseksi.

Koronavirusepidemian tilanne on viime päivinä huonontunut entisestään. Ohjeidemme ja suosituksiemme avulla haluamme turvata harrastajiemme ja kaikkien lajimme parissa toimivien turvallisuuden sekä harjoitus- ja ottelutapahtumien jatkumisen poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta.

Tästä päivästä lähtien edellytämme jäähalleilla liikuttaessa kasvomaskin käyttöä. Maskipakko koskee joukkueiden pelaajia, toimihenkilöitä, ja muita harjoitus- ja ottelutapahtumiin osallistuvia sekä yleisöä. Jäällä ja vaihtoaitioissa ei tarvitse käyttää kasvomaskia. THL:n ohjeen mukaan maskin käyttö soveltuu ensisijaisesti yli 15-vuotiaille. Tutustu THL:n ohjeeseen.

Aikaisempien ohjeistuksien mukaan edellytämme seuroilta hygieniaohjeiden noudattamista sekä turvaväleistä huolehtimista. Mikäli turvavälejä ja maskipakkoa ei noudateta, on seuran tehtävä päätös ottelutapahtumien ja harjoitusten järjestämiseksi ilman yleisöä.

Olemme aikaisemmin julkaisseet ohjeen seuroille 7.8.2020 , josta on edelleen hyvä huomioida perusohjeet ja korostaa, että vain terveenä voi osallistua joukkueen tapahtumiin.

Haluamme myös muistuttaa seuroja, joukkueita ja pelaajia seuraamaan aktiivisesti koronavirustilanteen kehittymistä omalla alueellaan ja valtakunnallisesti, sekä noudattamaan huolellisesti viranomaisten ohjeita ja suosituksia.

Ajankohtaista tietoa ja ohjeistuksia koronavirusepidemiaan liittyen löydät Valtioneuvoston, Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen (THL), Aluehallintovirastojen (AVI) sivuilta. Suosittelemme seuraamaan myös Olympiakomitean sivustoa Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun.